top of page

Yksilövalmentaja Iina Friman auttaa nuoria löytämään polkunsa
Kuvassa esiintyy Iina Friman ja maalaus, jonka on maalannut taiteilija Riina Pitko.

Joensuun Nuorisoverstaalla nuoret saavat arvokasta tukea ja ohjausta elämän eri vaiheissa. Yksilövalmentaja Iina Friman on työskennellyt Nuorisoverstaalla jo useita vuosia ja on auttanut lukuisia nuoria löytämään oman polkunsa kohti parempaa tulevaisuutta. 

 

Kuka Iina on? 

Iina on taustaltaan kasvatustieteiden maisteri ja opinto-ohjaaja. Hänellä on pitkä kokemus nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelystä. Ennen Nuorisoverstaalle tuloaan hän toimi peruskoulun kuvataiteen opettajana. Yksilövalmentajana Iina on toiminut lähes seitsemän vuotta. Laskelmiensa mukaan Iina on työskennellyt yli 5 000 nuoren kanssa. 

  

Yksilövalmentajan rooli 

Iinan työ yksilövalmentajana on monipuolista ja vaihtelevaa. Hänen päätehtävänsä on tukea nuoria tulevaisuuden suunnitelmien kanssa sekä elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Hän tapaa nuoria säännöllisesti, keskustelee heidän tavoitteistaan ja haasteistaan sekä auttaa heitä laatimaan konkreettisia suunnitelmia ja askeleita tavoitteiden saavuttamiseksi. Kaikki tämä suoritetaan tavoitteellisesti mutta kiireettömästi. 

 

Nuorten apuna 

Päätehtävänsä lisäksi Iina auttaa nuoria kaikenlaisissa asioissa: “Autan nuorta sellaisissa asioissa, joissa hän haluaa. Ne voivat liittyä esimerkiksi toimeentuloon, työmarkkinatuen hakuun, asunnon hankkimiseen, Kela-asioihin, virastoasioihin, terveyteen tai ihmissuhteisiin liittyviin asioihin.” 

 

Iinan motivaatio ja intohimo  

Mikä motivoi Iinaa hänen työssään? “Työni on tavoitteellista, mutta käsikirjoittamatonta. Kun olen kyennyt auttamaan, niin se motivoi”, Iina kertoo hymyillen. 

  

Inspiroivia tarinoita onnistumisista 

Useat nuoret ovat tulleet Nuorisoverstaalle, kun opinnot ovat keskeytyneet. Monella on sellainen olo, että kotoa lähteminen ja sosiaaliset tilanteet ovat haastavia. Verstaalla nuoret tekevät itselleen merkityksellisiä asioita ja oppivat uutta. Iinan tuella ja ohjauksella moni nuorista on saanut lopulta opiskelu- tai työpaikan. Näin heille on tullut kokemus siitä, että ovat saaneet uuden mahdollisuuden. 

  

Iinan vinkit nuorille, jotka pohtivat omaa tulevaisuuttaan 

Iina haluaa jakaa muutaman tärkeän vinkin kaikille nuorille: “Tulevaisuuden suunnittelu vaatii todellakin pohdiskelua ja vaihtoehtojen kartoitusta. Asioista pitää ottaa selvää. Lisäksi rohkeus haaveilla ja unelmoida on välttämätöntä, mutta realismi on myös tärkeää. Jos se on hankalaa itse tehdä, niin me yksilövalmentajat olemme täällä sitä varten, että voimme pohdiskella ja kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja yhdessä”, Iina rohkaisee. 

  

Lopetus 

Iinan omistautuminen ja positiivinen asenne ovat korvaamattomia Nuorisoverstaan toiminnassa. Jos haluat keskustella Iinan kanssa tai tarvitset tukea esimerkiksi elämänhallinnan asioissa tai tulevaisuuden suunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan verstaaseen ja työpajatoimintaan. Iina on täällä auttamassa sinua! ❤️


Kuvassa esiintyy Iina Friman ja maalaus, jonka on maalannut taiteilija Riina Pitko.


Tämä teksti on laadittu osittain tekoälyn avustuksella.

100 katselukertaa

Comentarios


bottom of page