top of page

Työvalmentaja Eveliina Turunen vahvistaa nuorten valmiuksia koulutus- ja työelämään


Joensuun Nuorisoverstaalla nuoret saavat työpajatoiminnan kautta mielekästä tekemistä päiviinsä. Työvalmentaja Eveliina Turunen on opastanut ja auttanut lukuisia nuoria teknisellä työpajalla, vahvistaen heidän koulutus- ja työelämävalmiuksiaan. 

 

Tausta

Eveliina on suorittanut kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluiden erikoisammattitutkinnon. Itseään hän kuvaa moniosaajaksi, joka osaa työstää monia eri materiaaleja ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Lisäksi hän rakastaa eläimiä, luontoa ja taidetta. 

 

Polku teknisen työpajan työvalmentajaksi

Eveliina on aina rakastanut rakentamista ja käsillä tekemistä. Ajatus siitä, että puusta voi valmistaa mitä tahansa, kiehtoi häntä suuresti. Nuorena hän työskenteli teknisellä pajalla ja entisöi huonekaluja, mistä tuli hänen suuri intohimonsa. Kun tekniselle puolelle avautui ohjaajan paikka, Eveliina tarttui tilaisuuteen innolla ja aloitti työnsä nuorten parissa. Myöhemmin hän opiskeli työvalmentajaksi ja varmistui opiskelun aikana siitä, että tämä ala on juuri oikea hänelle. 

 

Teknisen työpajan toiminta

Tekninen työpaja, jossa Eveliina työskentelee, tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Pajalla opetellaan laitteiden käyttöä turvallisesti, ja mitään ei tarvitse osata etukäteen – kaikki opetetaan paikan päällä. Nuoret voivat valmistaa Nuorisoverstaan omia tuotteita, tehdä asiakastöitä ja toteuttaa omia projektejaan. Puutöiden lisäksi pajalla työstetään myös metallituotteita. 

 

Työpäivä työvalmentajana

Eveliina aloittaa työpäivänsä järjestämällä päivän työt ja varmistamalla, että jokaisella nuorella on tehtävää. Päivän aikana Eveliina työskentelee nuorten kanssa, opettaen uusia taitoja sekä opastaa ja neuvoo tarvittaessa esimerkiksi seuraavassa työvaiheessa. Päivän päätteeksi hän hoitaa toimistotyöt ja valmistelee seuraavan päivän tehtäviä, jotta nuoret voivat aloittaa työskentelyn heti saapuessaan. 

 

Onnistumistarina nuoresta

Eräällä nuorella oli hankala olla sosiaalisissa tilanteissa ja oli epävarma omista taidoistaan. Työpajalla ollessaan nuori löysi ystäviä, alkoi tulla ulos kuorestaan ja löysi omia vahvuuksiaan. Lopulta tämä nuori pääsi kouluun oppimaan lisää uusia taitoja, ja Eveliinalle jäi hyvä mieli siitä, että hän pystyi auttamaan nuorta löytämään omat taitonsa. 

 

Vinkit työpajatoimintaa harkitseville nuorille

Eveliina kannustaa kaikkia nuoria rohkeasti kokeilemaan työpajatoimintaa. "Et häviä yhtään mitään – päinvastoin. Täältä voi löytää omia taitoja, ystäviä ja saada moniulotteisesti apua askarruttaviin ongelmiin", hän toteaa hymyillen. Hänelle on tärkeää, että nuorilla on psykologisesti turvallista olla. "Kaikki saavat olla täällä omana itsenään." 

 

Lopetus

Teknisellä työpajalla Eveliinan opastuksella opit löytämään vahvuuksiasi ja mielekästä tekemistä päivääsi. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan verstaaseen ja työpajatoimintaan! 

 

Tämä teksti on laadittu osittain tekoälyn avustuksella. 

80 katselukertaa

Comments


bottom of page