top of page

Taitoverstaan pajat

Tekninen

Teknisellä pajalla tehdään erilaisia puu- ja metallitöitä. Pajalla saat toteuttaa itseäsi ja puu- ja metallituotteisiin liittyviä ideoitasi. Pajalla voi tehdä itselleen tarpeellisia kodin esineitä, asiakastöitä ja pajan omia tuotteita. Pajalla voit opetella halutessaan taso- ja oikohöylän, sirkkelin, vannesahan, hiomalaitteiden ja hitsauslaitteiden käyttöä. Pääset myös oppimaan työturvallisuusasioita.

Teknisen pajan töitä ovat esim. avaimenperät, saippuakotelot, korvakoruja, suodatinpussitelineet, hoituri- hoitokoukut, voiveitset, linnunpöntöt, vanhojen huonekalujen kunnostaminen, polkupyörienhuoltoa sekä erilaisia kuljetuksia.

Keittiö

Keittiöpajalla laitetaan yhdessä maistuvaa, terveellistä, monipuolista, täyttävää arkiruokaa. Pääset suunnittelemaan itse edullisia ja terveellisiä aterioita omalle ryhmällesi tai lounaaksi koko verstaan porukalle, erikoisruokavaliotkin huomioiden. Myös leipominen on suosittua puuhaa.

Taitoverstaan keittiö on työympäristönä kodinomainen. Toiminta ja ympäristö tarjoavat sinulle turvallisen paikan harjoitella ehkäpä tulevaisuuden ammattiin. Pajalla keskeisessä roolissa on kokeileva ja harjoitteleva ilmapiiri.

media_ikoni.png

Media

Mediapajalla pääset toteuttamaan sekä omia projekteja että asiakastöitä. Asiakastöinä mediapajalla on esitteiden ja julisteiden suunnittelua, kuvien korjaamista ja tauluiksi tulostamista, somejulkaisujen suunnittelua ja toteutusta, videoiden kuvaamista ja editointia.

Mediapajalla tuotetaan Nuorisoverstaan markkinointimateriaalia aina käyntikorteista tapahtumajulisteisiin.

Mediapajalla opetellaan käyttämään ilmaisia sovelluksia, jotta sinulla on mahdollisuus hyödyntää taitoja myöhemminkin. Mediapajan työvälineitä ovat digijärjestelmäkamera, videokamera, läppärit ja piirtopöydät. Taitoverstaalta löytyy myös suurkuvatulostin.

tekstiili_ikoni.png

Tekstiili

Tekstiilipajalla voit ommella, neuloa, virkata, neulahuovuttaa, painaa kangasta, tehdä koruja tai askarrella. Sinulla on mahdollista vaikuttaa tekemisiisi ja voit halutessasi suunnitella vaikka verstaalle myyntituotteita. Voit myös halutessasi tehdä itsellesi jotain.

 

Teemme myös asiakastöitä mm. pelastuslaitoksille-, poliiseille- sekä puistotyöntekijöille.

Kuvis

Kuvataidepajalla pääset toteuttamaan itseäsi ja omia kuvataiteellisia ideoitasi sekä harjoittelemaan uusia asioita.

Pajalla voi piirtää, maalata, tehdä lino- ja serigrafiikkaa sekä sarjakuvaa, muotoilla paperimassa- ja Finnfoam-veistoksia, muovailla askartelumassasta esineitä ja askarrella mitä erilaisimpia materiaaleja käyttäen. Pajalla on myös suurkuvatulostin, jolla voidaan tulostaa julisteita ja canvas-tauluja. Pääset myös suunnittelemaan ja toteuttamaan Nuorisoverstaan asiakastöitä tai pajatuotteita.

Esimerkkinä kuvataidepajan töistä on taidegrafiikka /linoleikkaus. Lino on kohopainoa, jossa linolaatasta leikkaamatta jääneet alueet telataan painovärillä ja sen jälkeen laatan pinnasta hierretään vedoskuva paperille. 

Toisena esimerkkinä kuvataidepajan töistä on akryylimaalaus ja maalausprosessia edeltäneet lyijykynäluonnokset. Luonnoksista käy hyvin selville taulun maalaamista edeltävä monipuolinen hahmojen mallintaminen ja suunnittelu, joka edesauttaa merkittävästi työn onnistumista ja valmistumista. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kuten sanotaan.

Kaikilla Taitoverstaan pajoilla sinulla on mahdollisuus saada pieni rahallinen avustus omaa projektia varten!

bottom of page